Een website aanpassen of beheren hoeft niet altijd moeilijk of technisch te zijn. Door gebruik te maken van een content management systeem (CMS) is het kinderspel om zelf teksten, foto's en video's aan te passen.

Wat is een content management systeem?

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Via het controlepaneel van het CMS kan iemand zonder technische kennis van programmeertalen de website beheren en aanpassen naar keus.

Een goed geschreven CMS zorgt er bijvoorbeeld voor dat een pagina eenvoudig in meerdere talen vertaald kan worden, met een mooie interface voor foto's en video's te beheren.

cms voorbeeld

Wanneer is een content management systeem belangrijk?

Bij websites waarvan de inhoud op dagelijkse basis aangepast moet worden, is het gebruik van een CMS zeker een aanrader.

Beeld je anders in dat voor elke kleine aanpassing aan tekst, foto's of video's je vervolgens een programmeur moet inhuren.

Voordelen

  • Volledige controle over jouw website zonder tussenkomst van een ontwikkelaar.

  • Geen technische kennis nodig.

  • Meedere personen kunnen de inhoud van de website aanpassen en publiceren.

  • Via het controlepaneel kunnen gebruikersrechten, foto's, video's en teksten beheerd worden.

  • Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een CMS is dat je geld kan besparen.

De initiële kost van een website met een CMS mag dan wel iets duurder zijn. Deze investering verdient zichzelf terug op lange termijn doordat je geen dure webdesigners of programmeurs hoeft in te huren om je website aan te passen.

Meer informatie over het beheren van je website met een CMS?

Contacteer ons